вторник, 5 март 2013 г.

Съвети за успех в бизнеса през 2013 г.

Началото на новата година е добър момент да оцените вашият бизнес, да потърсите нови възможности, да разберете какво не е наред, кои неща не работят добре спрямо вашите очаквания. Затова говорете с вашите преки подчинени, накарайте ги да дадат своето мнение за промени и подобрения, пише в своя статия списание “Тайм“.

Американският експерт, предприемач и автор на книгата „Факти на деловия живот: Какво всеки успешен собственик на бизнес знае, че не е нужно“ твърди, че е от съществено значение за собствениците на малък бизнес, да се откъснат от време на време от ежедневната въртележка и да си зададат въпроси като: “Имах ли успешна година?”, “Къде са пробойните на моя бизнес?”, “Какво забавя неговото развитие?”

Започнете с разглеждане на вашите системи и процедури. Те в крак с времето ли са? Ефективни ли са те? Има ли служители, които задържат развитието на компанията Ви? Началото на годината е добър момент да поемете контрола върху всички проблеми, ограничаващи вашия успех.

Мак Биин препоръчва да направите среща с вашия счетоводител, адвокат и с другите ключови съветници. Един приятелски разговор по време на обяд може да ви даде нова перспектива на пазарните сили, които влияят на вашия бизнес.

Благодарете на най-добрите си клиенти. Разберете какво прави един добър клиент, кои са те и как може да достигнете до тях. Те ще оценят това и е много вероятно да помислят за теб когато решат да направят следващата си покупка.




Данни : КРОСС

Няма коментари:

Публикуване на коментар