понеделник, 4 февруари 2013 г.

Истината за счетоводните и финансовите работни места


Счетоводство, банково дело и финанси не може да бъде детска мечта за много хора, но като стигнем по-възрастните и идеи на кариерата като астронавти, актьори и рок звезди (знаеш, че ги има!) Изчезне, много от нас гледат как можем да очаквате да спечелите някои сериозни пари в брой, така че можете да си купите кола, светкавица и живеят в мансарден апартамент.

Но това, което наистина е като да работиш във финансовата индустрия и какво можете да очаквате от кариера в тази област?

Каква работа?
Има много финансови работни места, които можете да получите и те могат да варират много между това да бъдеш изключително високо платена и обаятелен (Гордън Геко, някой?) Да бъде по-стабилна банкова и счетоводни кариера. Разбира се, ако стигнете до върха на играта си във всяка финансова кариера, което търсите в големи награди за вашата упорита работа, и след това можете да си купите всичко забавно, което искате.

Някои от работните места, включени в тази област са:

Счетоводител
Статистик
Банкер
Експерт-счетоводител
Инвестиционен банкер
Корпоративна касиер
Финансов съветник
Финансов търговец
Инвестиционен анализатор
Данъчен консултант / инспектор
Брокер на ценни книжа

И какво точно искате да се премести в ще зависи от собствената си личност и, нека си го кажем, където можете да получите крак във вратата.


"Един милиард тук и един милиард там, и скоро говорим за реални пари"
Евърет Маккинли Dirksen

Някои работни места са по-презаписана от други, тъй като всеки иска да бъде инвестиционен банкер или брокер на запасите и печелят огромни начални заплати, като в същото време работи като мениджър улица банка не могат да заемат съвсем същото обжалване, въпреки че е добра кариера. Нашият съвет е да останат отворени ум, ако сте заинтересовани в тази индустрия


Имате ли какво е необходимо?
Очевидно е, че ще имат голямо предимство, ако имате диплома от факултета на математическите науки, като счетоводство, икономика, математика, финанси или бизнес с финанси. Въпреки това, ако вие също имате повече бизнес-целенасочен степен, то това също може да работи във ваша полза.

Ако сте имали три boozed-години по инерция чрез вашата степен тогава ще могат да се борят да влязат в мега-конкурентни магистърски програми, управлявани от повечето на специалността счетоводство и финанси фирми, тъй като реално ще се нуждаят от най-малко с 2:1 . Все пак, не се получи прекалено отчаяни, ако това е така, тъй като можете да сте посветени по този стажове и заличаванията и изучаване на допълнителни квалификации, ще е необходимо на своя собствена, а не като част от програма.

О блясък
През последните години сме гледали финансовата индустрия да бъде разкъсана и инвестиционни банкери да се превърне в злодеи (BOO съскане), който постави страната на колене чрез отвесни си алчност. И да, те правят няколко милиона лири бонуси, коли флаш устройство и да получите най-добрите места по време на събития от Вземете Това концерти на Олимпийските игри. Така че не е чудно, че в света на финансите е glamorised във филмите.

Топ 5 финанси филми, просто трябва да гледате

Котелно помещение - колеж падащото става брокер на ценни книжа и помага на ФБР да вземе за определяне на завързан фирмата, той работи за ... Реалистични!
Trading Places - така всеки, който може да бъде успешен брокер наличност? Да, според Еди Мърфи!
Тайната на моя успех - Michael J Fox показва какво да правите, ако някога загубите работа в областта на финансите
Wall Street - филм на финансите на 20-ти век. Гледай и се учи!
Преследване на щастието - понякога трябва да се правят жертви в името на кариерата си ... Надявам се не толкова, колкото Уил Смит

Очевидно всичко е доста лесно!


... Но това, което е наистина харесвам?
За съжаление, животът не е като по филмите и тези професии може да бъде трудно. Наистина трудно. Ще има големи цели, които трябва да бъдат изпълнени, и, в зависимост от това какво точно отиде в, може да се очаква да schmooze клиенти в вечер и през почивните дни. Звучи страхотно, но реалността е баланс между работата и личния живот скоро ще бъде накриво.

Също така, финансови кариери на някои от най-дългите часове в бизнеса и ще се очаква да се поставят или млъкни, особено що дипломиран стажант. Ако отидете за кариера в областта на счетоводството, тогава сте Трябва да обичаш брой схрусква, и вие трябва да бъдете търпеливи. А животът като Taxman? Забравете някога приятели!


"Обядът е за Пъзльовци"
Гордън Геко, Wall Street

Но това не е всички лоши новини. Финансови награди в тези професии може да бъде велик, и работата всъщност може да бъде много разнообразна, и така тя може да бъде много повече, отколкото само броя схрусква. Вие също може да бъде отговорен за цели предприятия и дори цели икономики - просто бъдете внимателни, за да използвате силата си разумно.


Пари, пари, пари
Добрата новина е, че от Топ 5 работни места за завършил заплати, финанси работни места взе три на пространствата:

Инвестиционните банкери £ 35K
Банкерите £ 28,500
Финансов консултант £ 26750
И счетоводни работни места, които не са далеч.

Няма коментари:

Публикуване на коментар