неделя, 3 февруари 2013 г.

Камини за отопление лукс или удобство ?


Днес можете да избирате от ново поколение на дърва и пелети изгарянето на уреди, които са чисто изгаряне, по-ефективно и достатъчно мощен, за да се нагрява много средно големи, модерни жилища. Пелети уреди горят малки топчета, които изглеждат като заек фуражи и размери 3/8 до 1 инч в дължина.

Избор и инсталиране на дървесина и пелети изгаряне на уреди
При избора на Камина на дърва или пелети изгарянето на уреда, е важно да изберете едно, че е правилно оразмерена за пространството, за да се отопляват. Когато уредът е твърде голям, жителите са склонни да горят пожари на по-ниска пуша за да се избегне прегряване, което хаби гориво и е един от най-големите причинители на замърсяването на въздуха. Реномиран дилър трябва да говорим с вас за изискванията за размера, но едно добро правило на палеца е, че печка, оценен на 60 хиляди британски термални единици (BTU) може да отоплява 2000 кв. м дом, докато печка, класиран на 42000 Btu може да отопление на 1300 квадратни метра пространство.

Дърва уреди и камини могат да излъчват големи количества на замърсители на въздуха. Дърво дим съдържа стотици химични съединения, включително азотни оксиди, въглероден оксид, органични газове и праховите частици, много от които имат неблагоприятни последици за здравето. В много от градските и селските райони, дим от дърва е с основен принос за замърсяването на въздуха. Поради това, някои общини ограничават уред за отопление, дървен материал се използва, когато качеството на атмосферния въздух достига до неприемливи нива. Други ограничават или забраняват инсталирането на дърва уреди в ново строителство. Преди инсталиране на дърва система, трябва да се свържете изграждане на местна фирма за доставка на пелети и поддръжка на камини, Държавната комисия за енергийно офис или държавна агенция по околна среда за дърва разпоредби, които могат да се прилагат във вашия район.

Ако имате по-стара дърва уред, помислете за обновяване на една от по-новите уреди, сертифицирани от Агенцията за защита на околната среда на САЩ (EPA). Те включват каталитичен горивната камера, която позволява на горивни газове, които да горят при по-ниски температури, като по този начин се почистване на отработилите газове, като същевременно генерира повече топлина. Всички пърхут,, продавани днес трябва да носят сертифициране СИП стикер. Високоефективни уреди, които не само имат по-ниски емисии, но те също често са по-безопасни, защото пълното изгаряне помага да се предотврати натрупването на отлаганията на запалим комини, наречени креозот.

Ако искате да модернизация на съществуваща некаталитично дърва уреда с каталитичен горивната камера, можете да си купите каталитичен амортисьор. Те са достъпни като комплекти и обикновено са инсталирани в димна яка. Да се ​​следи температурата на печката след добавяне на каталитичен горивната камера, вие също трябва да инсталирате най-малко един топлинен сензор на печката орган или тръба на печка. Няколко производители продават преоборудване комплекти, и те могат да бъдат на разположение от търговците на дребно печка на дърва. Те не са подходящи за всички видове печки. Отново, бъдете сигурни, да следват инсталация и инструкции за работа на производителя.

Местоположението на уреда (и комин) ще повлияе на това колко добре топлината се разпространява и се съхраняват в дома си. Повечето от дърво и пелети изгаряне на уреди са по същество космически нагреватели, и трябва да се постави в стаята, където прекарвате по-голямата част от времето си. В идеалния случай, трябва да има начин за топлина, за да се разпространява на останалата част от къщата.

За безопасност и да се постигне максимална ефективност, трябва да имате предвид като професионален инсталирате дърво или пелети изгарянето на уреда. Професионален внимателно ще оцени всичко от комина до вашия етаж защита. Сертифицираният специалист също може да ви помогне да изберете най-добрият уред за отопление на вашия дом.

Видове дървен материал и пелети изгаряне на уреди
По-долу е един кратък преглед на различните видове уреди, налични.

Висока ефективност камини и камина вложки
Предназначени по-скоро за шоу, традиционните открити камини зидария не трябва да се считат за отоплителни уреди. Традиционните камини привлече около 300 кубични фута за минута на затоплена стая на въздуха за горене, след това го изпраща направо през комина. Камини също произвеждат значително замърсяване на въздуха. Въпреки че някои камина дизайн се стреми да отговори на тези въпроси със специални доставки на въздуха, стъклени врати и системи за топлинно възстановяване, камини са все още енергийни губещи. При изгарянето на пожар, трябва да включите вашата топлина или изключена и се отвори прозорец, в близост до камината.

Само високоефективни камини на пелети вложки са доказали своята ефективност за повишаване на ефективността на отоплението на по-възрастните камини. Същество, вложки функционира като дърво печки, монтаж в зидана камина или на огнището си и използва съществуващ комин. Трябва да инсталирате димна яка, която продължава от вложката до върха на комина. Една добре оборудвана вложка камина може да функционира толкова ефективно, колкото печка на дърва.

Проучванията показват, че правилното инсталиране на камина вложки е много важно. Имат професионален монтажник разгледа камина и комин, за да се определи дали те са подходящи за вмъкване. Вмъква трябва да бъде херметически е възможно. Колкото по-херметически е тя, толкова по-лесно е да се контролира огъня и топлинна мощност. Монтажникът следва да използват само одобрени камина изолационни материали, за да запълни празнотите между камината устата и посочете щит.

Преместване на вложка за почистване на комина или обвивка може да бъде трудно и е най-доброто ляво работа на професионален коминочистач. В някои ситуации, чиста врата може да бъде инсталиран над вложка връзка, така че вложката не трябва да бъдат преместени толкова често. Някои модели имат колела, за да се опрости монтаж, почистване, ремонт и други корекции.

Някои съвременни топло камини на ефективност близо до тези на печки на дърва и са сертифицирани като ниски емисии уреди. Въпреки че за включване на огън гледане на ползите от традиционна камина, това поколение на камини може ефективно да осигури топлина, както добре. Чрез вентилационни отвори по горивната камера, въздуха в помещението се съставя в, отоплява чрез топлообменник, и изпратен обратно в къщата, или чрез вентилационни отвори в горната част на камината или чрез тръби, водещи до близките стаи. Някои от тези камини са одобрени по маршрут топъл въздух мазе помощен вентилатор. Въздухът след това преминава през тръби с други помещения в къщата. Камината трябва да имат специализирана доставката на външния въздух за горене.

Димоотводи изтичането на топлина и топъл въздух от дома си. Ако имате камина, която не използвате, включете и уплътняване на комина. Ако използвате камина, бъдете сигурни, за да затворите комина, когато камината не е в употреба. Можете също да използвате една надуваема запушалка, достъпни в търговската мрежа, временно запечатване на комина и да се избегне изтичане на въздух през комина.

Каталитичен КАМИНИ дърво, напреднали пърхут ГОРЕНЕ, и централизирана дърва котли
Печки на дърва са най-често уред за изгаряне на дървесина. Нови каталитични печки и вложки са рекламирани ефективност от 70% до 80%.

Разширено пърхут горене много топлина, но да действа ефективно, когато горящия огън с пълна газ. Също известен като вторични печки горят, те могат да достигнат температури от 1100 ° F - топли достатъчно, за да изгори на горими газове.

Тези печки има няколко компонента, които ще им помогнат да се изгарят горими газове, както и частици, преди да може да излезе от комина. Компоненти включват метален канал, който се нагрява вторичен въздух и го подава в печката над огъня. Тази отопляема кислород помага да се изгарят летливите газове над пламъците, без да забавят горенето. Въпреки че много от старите печки имат само въздушен източник под дървото, на вторичния източник на въздух в развитите печки горене предлага кислород, за да летливите газове, излизащи над огъня. С достатъчно кислород, отопляеми газове горят, както добре. В допълнение, камерата е изолирана, което отразява топлината обратно към него, като се гарантира, че бурните газове остане достатъчно гореща, за да изгори. Нови съвременни печки горене рекламира ефективност от 60% до 72%.

Друго предимство е, че вторичните канали фуния горещия въздух към стъклените врати, запазвайки ги чисти за гледане на пожара. Те могат да бъдат малко по-скъпи от конвенционалните пърхут, оборудвани с каталитични горивни. Както печки на дърва, централизирани на дърва котли са се подобрили през годините. Модерни, централизирани нагреватели дърво използват технологии дървото газификация, който изгаря дървото на гориво и свързаните с горими газове, което ги прави ефективни до 80%. В допълнение, системите са на разположение, които могат да преминат към нефт или газ, ако огънят се изгасне.

Зидария НАГРЕВАТЕЛИ
Зидария нагреватели са известни също като "Руски", "сибирски" и "финландски" камини. Те произвеждат повече топлина и по-малко замърсяване, отколкото всеки друг дървесни пелети или изгарянето на уреда. Зидария нагреватели включват пещта, голяма маса зидария (като тухли), и дълги усукващи канали за дим, които се изпълняват чрез зидария маса. Техните Горивните камери са облицовани с огнеупорна тухла, огнеупорни бетон, или други подобни материали, които могат да се справят с температури над 2000 ° F (1093 ° C).

Една малка горещ огън веднъж или два пъти на ден отделя отопляеми газове в дълги тунели зидария топлина. Зидария абсорбира топлината и след това бавно го освобождава в къщата в продължение на период от 12 до 20 часа. Зидария нагреватели често достигат горивна ефективност от 90%.

Повечето от тях са предназначени за изгаряне на дървесина, но те исторически са предназначени да изгорят почти всякакъв вид на твърдо гориво. Относително малък, но силен огън също води до много малко замърсяване на въздуха и много малко натрупване на креозот в комина. Тъй като по-голямата част от топлината от горивото се прехвърля в зидарията и освобождава бавно в стаята през деня, този вид нагревател не трябва да бъдат заредени с гориво толкова често, колкото други видове уреди за отопление с дърва. Освен това, ако зидарията е построен нагревател, където слънчевата светлина може да го осветява директно през зимата, нагревателят ще абсорбират топлината на слънцето и го освобождава бавно в стаята.

Голямо разнообразие от дизайни и стилове за зидария нагреватели са на разположение. По-големите модели приличат на конвенционалните камини и може да покрие цялата стена. По-малките модели за толкова място, колкото дърво или пелети печка. Те могат да бъдат поръчка построени или закупени като единици сглобяеми. Някои големи проекти може да струва $ 5000 или повече. Планове и комплекти са на разположение, но те не са лесни направи-си-сам проекти и изискват експертиза зидария.

В допълнение към тяхна сметка, зидария нагреватели имат един съществен недостатък в сравнение с конвенционалните печки и камини на дърво - те не могат да осигурят топлина бързо от студен старт.

Пелети УРЕДИ
Пелети уреди горят пелети, направени от компактни стърготини, дървесен чипс, кори, земеделска култура отпадъци, отпадъчна хартия и други органични материали. Някои модели могат също да изгори черупки от ядки, царевица, ядки, и малки дървени стърготини.

Те са по-удобен за работа и има много по-висока горене и отопление ефективност от обикновените печки или камини на дърво. Като следствие от това, те произвеждат много малко замърсяване на въздуха. В действителност, пелети печки са най-чистите на твърдо гориво за изгаряне на жилищни отоплителни уреди. С горивна ефективност от 78% до 85%, те също са освободени от СИП дим изискванията за изпитване на емисиите. Пелетни печки отоплителни мощности, които варират между 8000 и 90 000 Btu на час. Те са подходящи за жилища, както и апартаменти или вили.

Повечето печки на пелети струва между $ 1700 и $ 3,000. Въпреки това, печка пелети често е по-евтино да се инсталира от cordwood изгаряне на нагревател. Много от тях могат да бъдат директно изхвърлени в атмосферата и не се нуждаят от скъп комин или димни. В резултат на това разходите за монтаж на цялата система може да бъде по-малка от тази на конвенционална печка с дърва.

Пелети уреди са на разположение като свободностоящи печки и камина вложки. Свободностоящи единици приличат на конвенционалните нагреватели cordwood в това, че те обикновено се загряват добре единична стая, но не съседни помещения, освен ако не се използва вентилатор, за да принуди топлия въздух в тези други пространства. Има и камина вложки, които се вписват в съществуващите камини. Няколко компании вече правят пещи и котли на пелети, работещи за замяна или допълнение, газ или нефт въглища пещи и котли в жилищни отоплителни системи.

Всички гориво пелети уреди имат бункер за съхранение на гориво, докато те са необходими за изгаряне на пелетите. Повечето бункери държат между 35 и 130 паунда (16 и 60 килограма [кг]) на гориво, който ще продължи повече от един ден при нормални условия на работа. Захранващо устройство, като голям винт, капки няколко пелети в даден момент в горивната камера за изгаряне. Колко бързо пелети се подава към горелката определя топлинна мощност. Отработените газове се вентилират по пътя на малка тръба комин, могат да бъдат насочени стена или нагоре през покрива. По-напредналите модели имат малък компютър и термостат за управление на фураж пелети.

Пелетни уреди обикновено изискват презареждане само веднъж на ден (някои използват насипно състояние напълнени системи за съхранение и са напълно автоматично), и защото горивото се компресира и се нахвърлила, операторът не трябва да се вдигне тежки, мръсни трупи. Повечето уреди на пелети екстериор (с изключение на стъклените врати) остават относително хладно, докато работите, намаляване на риска от случайни изгаряния. Пелетни печки изгаря горивото толкова пълно, че много малко креозот се натрупва в комина, които представляват по-малко на опасност от пожар.

За съжаление, пелети уреди също са по-сложни и скъпи компоненти, които могат да се счупят. Те също се нуждаят от електричество, за да тече фенове, контрол и пелети хранилки. При нормална употреба, те консумират около 100 киловат часа (KWh) или около $ 9 стойност на електроенергия на месец. Освен печката има резервно захранване, загубата на електрически резултати електроцентрали в никакъв топлина и евентуално малко дим в къщата.

КОМИН ПОДАВАНЕ И РАЗМЕРА
Комини впрегне топлината на огъня, за да създаде това, което се нарича купчина ефект. Като топъл въздух от огъня се издига, охладител къща въздух нахлува в дърва уреда чрез вентилационни отвори, осигуряване на кислород огъня трябва да изгори. Стартиране на огъня с добра гореща изгаряне ще насърчи тази здравословна проект поток. Също така, между по-високите и по-ниските зони на налягане на дома се намира неутрална зона налягане. Неутралната зона налягане има тенденция да се движи към най-голямото изтичане на въздух. Когато се намира на върха на комина над тавана в дома (както би трябвало да бъде), неутрална зона налягане на комина е над неутралната зона налягане на къщата. Такава правилното поставяне комина създава слаб поток на въздух в уреда и от комина, дори когато няма пожар изгаряния.

Ако сте проектиране или изграждане на нов дом, помислете за поставяне на комина в дома ви. По-традиционните комина, построени по външната страна на дома, ще загубите ценно топлина студ, въздух отвън. Ако температурата на комина на въздуха падне под тази на въздуха вътре, студено, вонящ въздух комин ще бъде изтеглен в къщата от ниско налягане на стека ефект. При такъв сценарий, къщата е станал по-добър комин от комина. Така че, когато свети огън, дим изпълва стаята.

Комините трябва да съответства на размера на уреда, което означава, димните размер трябва да съответства на изхода на печката. Ако комина е по-голям от печка или камина контакт, излизане на отработените газове се забавя, увеличаване на креозот натрупване и намаляване на ефективността. Висока работоспособност комини са изолирани. Стари комини зидария може да се relined за безопасно и ефективно да ги свърже с новите високоефективни, дърва уреди. Отново на лайнера комина трябва да бъде непрекъснато от уреда контакта до върха на комина. Това не е необичайно да се плати толкова, за комина на Вашия уред.

Свободно стоящи пърхут изчерпва в свързващата тръба, която след това се свързва в комина. Ако свързващата тръба е по-дълъг от 8 фута (като в сводест таван), трябва да помислите за инвестиране в двуслойна тръба с 1-инчов въздушно пространство между тръбите слоеве. Ефективни съвременни печки произвеждат големи количества топлина. Голяма част от тази топлина може да излъчва от по-голяма дължина на един слой тръба, забавяне на проект, който може да повлияе на цялостната ефективност на дърва система.

ПОДДРЪЖКА
За да запазите дървесни пелети или изгаряне на система, която да функционира ефикасно и безопасно, ще трябва да го поддържа редовно.

Всяка година, за предпочитане преди всеки отоплителен сезон, коминочистач, сертифицирани от Chimney институт за безопасност на Америка инспектира дърва система. В допълнение към почистване на комина, заверено коминочистач трябва да имат знания, за да се уверете, че вашия уред, огнището, свързващата тръба, въздушни отвори, комини, както и всички други компоненти функционират ефективно и безопасно.

Каталитични горивни трябва да бъдат проверявани най-малко три пъти всеки отоплителен сезон и се заменя в съответствие с препоръките на производителя. Каталитични печки и вложки имат изглед прозорец или термометър, за да ви помогне да проверите на горивната камера. Каталитичен клетка е подвижен и сменяеми и струва между $ 75 и $ 160.

Почистване на вътрешността на уреда с телена четка периодично ще помогне на дърва топлина уреда дома си ефективно. Дори една десета сантиметър от сажди могат да паднат на ефективността на топлопреминаване на метала с 50%.

За пелети горива уреди, че е много важно да се следват инструкциите на производителя за експлоатация и поддръжка. Проверявайте редовно фенове и мотори, и ги поддържа правилно. Производителите съветват за премахването на неизползвани пелети от печката бункер и системата на хранене на животните в края на отоплителния сезон. Това намалява възможността на ръждясване, което може да доведе до скъпо повреда на уреда. Той също така намалява трудности при осветяване на уреда в началото на следващия отоплителен сезон. Почистете димните отдушник на регулярна основа, за да се предотврати натрупването на сажди.

Дърво и пелети горива
Избор и съхранение на ДЪРВО
Защото може да се губи много енергия, изгарянето на мокри дърва, трябва да използвате дърво, което е правилно подправен. Правилно сухата дървесина се прибира през пролетта и се оставя да изсъхне през лятото. Потърсете дърво, което е с равномерен цвят, без каквато и зелено. Тя трябва да има съдържание на влага от 20% до 25% от теглото. Някои добре подправена дърво може в действителност да е прекалено сух за днешните херметически затворени модерни печки. Ако поставите дърво, което е прекалено сух на легло на въглища, то веднага ще се откажат от своите газове като дим, губи неизгорял дим и производство на натрупване на креозот.

Всички видове дървесина имат подобен топлина (Btu) съдържание на база на килограм, когато напълно суха. Ето защо, по-плътни гората като цяло ще струва повече и горят по-дълго. Уудс като дъб, орех и бор ще изгори за една нощ. Aspen изгражда силен огън, който помага за почистване на комина.

При избора на дърво, може също да искате да разберете дали доставчикът използва устойчиви практики за събиране на. Неустойчиви практики, може да повлияе отрицателно на околната среда, като причиняват ерозия на почвата или намаляване на биологичното разнообразие.

Си дърво да се съхранява далеч от дома, в случай термити откриете куп дървени трупи. Върха на купчината трябва да бъдат покрити, но оставят страни отворите, така че въздухът да може да циркулира. Ако е възможно, съхранявайте дърво крак на земята (на бетонни блокове, например), за да се запази суха.

Пелети
Пелети обикновено се продават в 40 паунда (18 кг) чанти на около $ 3 до $ 4 всеки или около $ 120 до $ 200 на тон. Можете да изчислите колко гориво ще ви трябва за отоплителния сезон, като се отбележи, че един тон пелети е еквивалентно на приблизително 1,5 въжетата на дърва за огрев. Повечето собственици, които използват уреда пелети, като основен източник на топлина използват 2:58 тона гориво, пелети годишно. Пелети уреди често са по-малко скъпи от електрическото съпротивление отопление и работещи с пропан-уреди.

Повечето горива пелети са с 5% до 10% съдържание на влага. Е-опитен дърва за огрев обикновено е около 20%. Някои пелети съдържат петрол или нефт лигнин използва като лубрикант в процеса на производство на пелети, въпреки че повечето не съдържат добавки. Пелети от земеделски отпадъци съдържат повече пепел, но те могат да произвеждат повече топлина, отколкото пелети, направени от дърво.

За пелети горива институт (PFI) поддържа националните Жилищни стандарти за пелети, въпреки че за сертифициране на качеството на горивата е отговорност на производителя на пелети. Съгласно стандартите, има две пелети клас: първокласни и стандартни. Единствената разлика между класове е в неорганичния съдържание на пепел: премия трябва да бъде по-малко от 1%, а стандартната по-малко от 3%. Premium обикновено се състои от ядро ​​дърво (не кората). Има пет гориво характеристиките, предписани за двете категории:

Обемна плътност на кубичен метър (0,028 кубически метра) не трябва да бъде по-малко от 40 паунда (18 кг)
Диаметър трябва да бъде 1/4 до 5/16 инча (635-794 mm)
Максимална дължина 1 и 1/2 инча (254-127 mm)
Глоби (прах), на не повече от 0,5% от теглото трябва да преминават през 1/8 инча (317.5 mm) екран
Съдържание на натрий трябва да бъде по-малко от 300 части на милион (PPM).
Можете да проверите пелети качеството на горивото чрез проверка на чантата за прекомерна мръсотия и прах. (Мръсотия може да се образува клинкер в печката.) Трябва да има по-малко от половината от чаша на прах в дъното на 40 паунда (18 кг) чувал. Пелетни печки, предназначени за ниско-пепел (обикновено най-тлъсти печки) са склонни да работят лошо, когато се използва с пелети на по-високо съдържание на пепел. Много производители на пелети уреди са препроектиране на своите продукти да изгори пелети с различна пепелно съдържание.
Съществуват и различни технологии при пелетните камини.

Въпреки наличието на пелети се увеличава, трябва да сте сигурни, има гориво за пелети доставчик във вашия район преди закупуването на печка на пелети. Важно е също да се знае вида на гориво пелети на разположение преди да пазаруваш за уреда. Повечето дилъри пелети уреди гориво или да се поддържа доставката на пелети или да препоръча доставчик. Може да разгледате и местните телефонни обяви в "гориво" или "пелети", или обърнете се към местния разсадник дърво или в магазини за доставка на дома и градината.


Няма коментари:

Публикуване на коментар