събота, 22 юни 2013 г.

От какъв тип дружество се нуждае бизнесът ми ?

Имате налице бизнес идея и знаете как да я осъществите , но се сещате за една основна пречка , която Ви предстои да разрешите - какъв тип търговско дружество е подходящо за бизнеса Ви ?

На този въпрос не може да се отговори еднозначно, поради простата причина ,че типа дружество зависи от работата която ще извършвате с фирмата си. Но най-общо казано , може да се обособи в няколко раздела .
1. Ако фирмата ви ще е малка и няма да има много работници , първоначалния Ви капитал е малък и нямате възможност за счетоводител , то тогава за вас подходящ вид дружество за бизнеса ви е - ЕТ (едноличен търговец)
2. Ако бизнеса ви предполага ,че в началото ще имате малко продажби и малко работници / служители , но се очаква в бъдеще да се разраствате , то тук по-добре като тип дружество е да се избере ЕООД (еднолично дружество с ограничена отговорност), ЕООД-то може последствие да се преобразува и в ООД ,което става много по-лесно, отколкото при ЕТ>
3. Ако планирате мащабни "действия" във вашия бизнес и предполагате особено големи капитало вложения , съдружници и работници/служители , то тогава по-подходящия тип дружество за вас е АД (акционерно дружество)

Друга полезна информация можете да прочетете и относно регистрацията на нова фирма , как става и какво ви е необходимо : http://consultbg.weebly.com/2/post/2011/11/73.html
Така ще можете най-правилно да прецените и решите от какъв тип дружество се нуждае вашия бизнес и как да го осъществите.

Няма коментари:

Публикуване на коментар