неделя, 30 юни 2013 г.

Топ 3 бизнес идеи за 2013 и тяхното приложение

По долу ще ви покажем най-новите и полезни бизнес идеи - топ идеи за 2013 и как са приложени в бизнеса.

1. Бразилски моден търговец на дребно показва "харесванията" във Facebook за своите продукти наживо в магазина си.

Един от проблемите на социалните мрежи са ,че колкото и лайкове и харесвания да трупате , те си остават единствено и само в интернет пространството. Иновативна е обаче идеята , която един бразилски търговец прилага в своя магазин - показва на живо лайковете на дадени продукти чрез малки дисплеи директно върху закачалките на дрехите.
Това размиване на границите между онлайн и офлайн взаимодействие с клиентите е нещо, което може да определи успешните марки различавате, уеб интегрира още повече в нашето ежедневие.


2. Картонен велосипед , който може да бъде построен за по-малко 15 долара

Велосипедите са може би най-екологичното средство за градски транспорт . Но как могат да бъдат направени дори още по екологични? Това беше въпросът, който израелския предприемач Izhar Gafni си е задал преди да създаде картотения велосипед. Цената на колелото е между 9 USD и USD 12 . Въпреки ,че колелото се изгражда главно от рециклиран картон, то той може да бъде натварено с 136 килограма.





3. Лампа без батерии се захранва от гравитацията .

Много от нас може да вземе електрическо осветление за даденост, но значителна част от света - около 1,5 млрд. души - които живеят в бедни райони, отдалечени области и трябва да разчитат на опасни алтернативи керосин. В момента се финансира чрез кампанията Indiegogo, на GravityLight се надява да промени това чрез предлагане на евтини лампа, която работи върху изцяло възобновяем ресурс. Устройството е свързано с теглото, което, когато вдигна за няколко секунди впряга достатъчно енергия за захранване на светлина в продължение на 30 минути. Работа без батерии, за GravityLight не съдържа влошаващите части и средства собствениците не трябва да се харчат пари за да го изпълняват. Надявайки се да направи голяма разлика в развиващите се страни, като идеята вече повдигна над 500 на сто от първоначалната си цел финансиране.

Няма коментари:

Публикуване на коментар