сряда, 20 юни 2012 г.

Визуализацията - един от най-силните начини ,чрез които можем да постигнем целите си

Ако сте се питали дали има едно нещо, чрез което да постигнете всичко, за което някога сте мечтали то отговора е: Да, има! Ако се питате, кое е то, отговора е – визуализация.

Независимо дали сте бизнесмен, предприемач, наемен работник или професионален спортист, този метод работи еднакво добре при всички. Казват, че визуализацията било религията на новото време.


Какво представлява

Преди всичко трябва да кажа, че за да успеете да визуализирате не е необходимо да вярвате в нещо свръхестествено и необикновено, както много хора си го представят.

Всичко, което е нужно е вие истински да искате някаква положителна промяна за себе си, в която и да е сфера на вашия живот.

Всъщност ние хората като мислещи и интелигинтни същества непрекъснато и ежедневно използваме визуализацията. Независимо дали осъзнавате или не, вие винаги „рисувате” различни картини от живота в главата си.

Проблема идва оттам, че повечето хора несъзнателно визуализират само проблеми и си представят лош изход на нещата за тях. Следствието от това е, че те имат... проблеми и лош изход на нещата за тях.

За да можете да си представите какво точно представлява визуализацията, можете да си представите вашия мозък като един огромен компютър. Вашите мисли са командите, които му задавате, за да работи. Ако му зададете команда за провал или проблеми, компютъра изпълнява. Ако му зададате команда за успех, той също изпълнява.

Какво точно трябва да правите

Креативната визуализация работи само тогава, когато имате ясна представа какво точно искате и към какво се стремите. Това е процес, при който човек си представя успешния край на всяко свое начинание, вижда себе си надарен с най-добрите и положителни черти, които някога си е представял.

Има стотици техники и методи за визуализация, затова оставям на всеки от вас да избере най-подходящата за себе си. Основната цел е да разберете какво представлява процеса и каква огромната сила има.

Когато визуализирате себе си, бъдете смели и неограничени. Винаги си представяйте резултата по две. Идеята е мозъка ви да започне да мисли неограничено и да премахнете собствените ви ограничения в живота.

Задавали ли сте си някога въпроса, защо още не сте постигнали всичко, което искате? Ако не сте, направете го. Отговорите, които ще дадете са вашите собствени спирачки и ограничения.

Сега затворете очи, отпуснете се и си представете, че нямате никакви ограничения, можете да постигнете всичко, което искате. Вижте себе си като успял, богат човек, в страхотна форма. Как се чувствате? Какво правите? Къде сте?

Честито! Току що използвахте метода на визуализация върху себе си. Просто е, не изисква особени усилия, техники или способности. А резултатите, които ще постигнете могат да бъдат решаващи.

Какво трябва да знаете, когато визуализирате

Първото и най-важно нещо е винаги да визуализирате креативно и положително. Думичката „НЕ” трябва да я няма в мислите ви. Ще ви покажа защо, като направим едно съвсем просто упражнение. Затворете очи и се опитайте да НЕ си представяте червена красива роза.

Резултата в 99.9% от случаите е да си представите именно червена роза. Същото важи и когато си представяте, че НЯМАТЕ проблеми или НЕ сте бедни или вече НЕ сте болни и т.н. Би трябвало да сте схванали идеята.

Другото, което трябва да знаете, е че това е процес, който изисква време. Това е е процес на преобразуване и промяна в самите нас, който изисква някакво време, за да се случи и да започнем да виждаме резултатите.

Обикновено трябва да минат два до три месеца, за да почнете да усещате положителната промяна върху себе си. Понякога дори няма да разберете, че нещо, което сте искали се е случило, тъй като то е станало толкова естествено.

Друг път ще ви дойде изневиделица и ще сте толкова шокирани, сякаш някакво чудо се е случило. С времето ще спрете да обръщате внимание на самия процес и ще се съсредоточите върху резултатите, които искате. Защото, както Джон Кехоу пише в книгата си:
Не е необходимо да знаете как работи двигателя на колата, за да можете да я карате
Накрая нека да кажа, че е добре да визуализирате целите си колкото може по-често. По-добре е да визуализирате три пъти на ден за 5 мин, отколко един път в седмицата за 2 часа.

Няма коментари:

Публикуване на коментар