петък, 4 януари 2013 г.

Ескпресни съвети за бърз бизнес


Съвет №1: Как да  накараме паричния поток да расте и от лош и да го направим добър?

Най-често чуваме  оплаквания  от предприемачите,  когато трябва да се оправят с  хаотичен паричен поток. Какво ще правите, за да се отървете  от този растящ и  проклет дявол който  гълта постоянно пари? Не трябва да сте магьосник във финансите за да знаете, че лошият паричен поток не е проблем на клиента – той е ваш проблем.  Започнете с реален отчет на приходите и разходите за първото тримесечие на 2012.

След това се с срещнете с Комисията за финансовия надзор за да обсъдите бизнес плановете си, целите, таксите и задължения за предстоящата година. Не чакайте до януари, тогава ще е прекалено късно – направете го сега . В същото време направете анализ на всички пари изтичащи от компанията за последните шест месеца.

Това би трябвало да оправи проблемите с паричния  поток и да ви подготви да превърнете  финансовият звяр в послушен и работлив домашен кон.

Съвет №2:  Колко дълго учихте и колко време ви струваше да се научите?

Том Чи,   дългогодишен директор на Google X, привърженик на интензивното обучение, казва: „Понякога гледам в стартиращите компании и изучавам техният първоначален напредък, който им отнема четири месеца. Всичко което са постигнали за четири месеца, може да се направи за четири минути“. „Вашата скорост на учене е ограничена от собствените ви представи и очаквания за това, колко сте способни да научите.“

Ако вие се затруднявате да изброите какво конкретно сте научили през изминалата година, то вие значи изоставате. Вие не експериментирате. Време е да ускорите нещата: Напишете на един един лист пет сфери в които искате да се подобри вашият бизнес. Прекарайте три минути с трима колеги за да обсъдите светкавично идеите за всяка област. Изберете най-подходящата идея и я започнете сега. Веднага. 

Съвет №3: Води ли бизнесът ви към неяснота?
Някои хора предпочитат да останат извън светлината на прожекторите и да останата на сянка докато бизнес идеите им се развиват правилно и точно. Но нищо от това, което вършите на тъмно не може да бъде бъде великолепно. Ако проектирате вашите идеи в затворена среда, то те няма да отговарят на реалността. Равилочан, съосновател и директор на финансите на Тайлър Хартънг, добавя: „ Успехът е резултат от съвкупността на милиони малки експерименти. Вие не можете да го прикачате  произволно към конкретни неща и предложения. Вие трябва да намерите хора, които могат да развият и доведат вашите идеи отвъд първоначалният замисъл“ Как ще изведете бизнесът си на светло? Ще стане ли това чрез нови мрежи, нови съветници и групи за бързо обсъждане? Когато прекарвате времето си в тъмната стая на несподелените мисли и идеи, вие имате удобното извинение, че нито едно решение не е достатъчно правилно и достатъчно добро.

Има изход. Три  творчески стъпки с които да тръгнете напред. Вие няма да се помръднете от мястото си ако анализирате собствената си безпомощност. Махнете се от тъмното чрез своите светли идеи.  О, и още нещо: И не забравяйте де си зададете някои трудни въпроси. Имам ли други неща за разчистване?

Няма коментари:

Публикуване на коментар