вторник, 31 декември 2013 г.

Ключови комбинации (shortcuts) KMPlayer

Така че, има една инстанция на KMPlayer отворен и да се опитаме всеки един , докато четете чрез . Ще отнеме време и практика , но след като веднъж сте свикнали с него, че ще го намерите прави живота ви невероятно лесно . И като всички други такива групи от преки пътища , някои от тях са общи и някои не толкова известни. Надяваме се, че има по нещо за всеки потребител KMPlayer там в този списък.

Интервал за възпроизвеждане / пауза

Макар винаги можете да използвате мишката, кликнете два пъти , за да възпроизвеждате или направите пауза в медиите на KMPlayer знаейки клавишната комбинация ще помогне само . Ако клавиатурата е в близост до Вас използвате клавиша за интервал ( както и повечето други мултимедийни плейъри ), вместо .

Esc ключ, интересно, спира медиите и минимизира плейъра към системния трей .

Forward и Rewind

Това според мен е един от най- необходимите привържениците за всеки мултимедиен плейър. Сега , в зависимост от необходимия напред и назад дължината можете да използвате следните комбинации :
Forward-Rewind-

5 секунди: Right стрелка / Left Arrow
30 Seconds : Ctrl + [ Right Arrow , Left Arrow ]
1 минута: Alt + [ Right Arrow , Left Arrow ]
10 минути: Ctrl + Alt + [ Right Arrow , Left Arrow ]
Forward - Rewind

Усилване и намаляне на звука

Превъртане лентата за обем, за да регулирате силата на звука отнема доста време, за да го направим както трябва . По-добре е да използвате стрелките нагоре и надолу, за да увеличите или намалите силата на звука. M поставя медиите, за да изключите звука .
KMPlayer-Mute

KMPlayer - Mute

Change Video Frame Size

Вие най-вече , когато възпроизвеждате видео искате да превключите в режим на цял екран. Натискането Въведете ви позволява да превключвате между цял екран и прозорец режим. Ctrl + Enter и Ctrl + Alt + Enter са Stretch и Overscan пълни екранни режими .

KMPlayer-Half-Size

KMPlayer - Half- Size

Други контроли екран включват Alt + [ 1 , 2, 3 , 4 ], която престои половин размер , нормален размер, размер един и половина и двоен размер съответно . Натискането 5 нулира рамката за оригинален размер .

Регулиране на контраста , наситеността и яркостта

От време на време ние трябва да коригира тези свойства в зависимост от качеството на видеото , който гледаме . На KMPlayer можем да регулирате хардуерни или софтуерни профили , както следва : -

Забележка : Ключовете се посочва по реда на намаляване , нулиране и да се увеличи .

H / W Contrast : Z , X, C
S / W Contrast : V , B , N
H / W Saturation : A, S , D
S / W Saturation : G , H, J
H / W Brightness : Q , W, E
S / W Brightness : T , Y , U

Bookmark Media

Понякога тя може да бъде забавно да се отметки медийни позиции, така че можете да получите обратно към точното рамката със загуба на време и усилия. Просто удари P да маркер всяка позиция. Използване на Alt + [ Page Up, Page Down ], за да започнете да играете в следващата / предишната отметка позиция.

Bookmark - Editor

Активирайте Album Art
Ако мислите, че на обложката на албума липсва на KMPlayer има вероятни шансове, че тя е изключена. Използвайте комбинация от L Ctrl + Alt + , за да активирате и / или промяна на кожата на играча. Проверете нашата статия Album Art KMPlayer , за да видите списъка на клавишни комбинации , които помагат там.

Активирайте - KMPlayer - Албум -Art

Субтитри Shortcuts КМ Плейър

Аз по принцип гледам филм заедно със субтитрите . Ако сте на един и същи вид , вие определено трябва да знаете тези контроли : -

Alt + O : Load Subtitle
Alt + X : Показване или скриване на субтитри
Alt + Q : Заредете Subtitle Editor ( Прочетете нашата статия за това как да редактирате субтитри )
Alt + [F1 , F2 , F3 ] : увеличение, намаление или Reset Font Size
Видео Настройки
Този списък е много дълъг и не искам да заявя, всеки един ред по ред. Вместо проверка на изображението по-долу и се опитайте всички комбинации от Shift + [F1 , F2 ... F9 ], за да Ctrl + [F1 , F2 .... F12 ] .

Аудио-видео -Options

Разни

Някои бутони не го направи на някоя от горните набори . Ето кои са те за вашия бърза справка : -

F1 : Помощ
F2: Preferences
Alt + E : Playlist Editor
Alt + G: Control Box
Ctrl + Z : Close Възпроизвеждане на файла
Alt + F4 : Затваряне Media Player

Няма коментари:

Публикуване на коментар