петък, 30 август 2013 г.

Ефективно подово отопление

Електрически решения подово отопление

Електрически подово отопление понякога се счита за скъпо. Въпреки това, с правилния избор на продукти и контрол , той може в действителност да бъде много рентабилен начин за отопление за живот .

Това се дължи на начина, по който електрическите отоплителни системи разпределя топлината . Те се управляват много лесно с модерни термостати и те са много бързо да се промени температурата на околната среда.

Електрическите продукти подово отопление може да се инсталира под голямо разнообразие от подови повърхности като теракот, ламинат , килим , дърво и дори и на открито под pavior , бетон и асфалт . Някои продукти са достатъчно проста , за да инсталирате без професионална помощ.

Какво е лъчиста топлина ?

Топлината е уникален трансфер на енергия , които естествено се търси от по-студените обекти , които топлят . Лъчисти отоплителни системи могат да бъдат инсталирани в пода или тавана и работят по същия начин. Radiant топлина е под формата на енергийни вълни. Вместо загряване на въздуха, тези топлинни вълни на повърхността на предмети или хора в стаята. Тези повърхности включват стени , прозорци, подове и тавани . Тези повърхности след това леко се затопли околния въздух създаването на по- естествена топлина с минимална пода до тавана вариация температура в сравнение с традиционните конвективни топла вода централна система за отопление.

Ефективно & Clean

Традиционните системи за централно отопление работят с въздух, преминаващ през топлите радиатори вода . Това създава конвективни топли въздушни течения , както топли въздух се издига и студен въздух пада поради различията в плътността им . Това създава температурната разлика в стая с тавана пространство се загрява на първо място. Това води до " гореща глава / студени крака " синдром и запушен среда.

От друга страна, лъчиста топлина е най- ефективната форма на разпределение на топлината в наличност. Обектите в стаята се нагрява първо и след това внимателно се затопли околния въздух . Това означава, че температурата на въздуха може да бъде намалена в стаята , докато все още поддържа ниво на комфорт , което води до намаляване на разходите за отопление . Когато въздухът не циркулира там не са създадени проекти . Пепелта не се разпространява в стаята , която носи по-високи нива на комфорт не само за алергия страда , но за всички в стаята . Налице е по-равномерно разпределение на топлината вертикално в помещението , която е много по-близо до идеалното разпределение.

Проектиран за живот

Лъчисти отоплителни системи под формата на подово отопление или отопление тавана са напълно невидими и на шум. Конвенционалните топли водни радиатори , не допринасят за естетиката на една стая и дизайн влияние стая . Инсталиране на лъчисто подово отопление или система тавана напълно невидими и незабележими , позволява по-голяма гъвкавост в създаването на добра среда за живеене .

Няма коментари:

Публикуване на коментар