сряда, 20 юни 2012 г.

Важно !!Най-важният въпрос за вашето финансово бъдеще


Искате ли да бъдете богати? Отговора на този въпрос е привидно очевиден и лесен. Сигурно сега си казвате „Кой пък не иска”.

Преди да дадете категоричен отговор, нека да направим някои уточнения относно вашето финансово бъдеще.


Вярвам всеки ще се съгласи, че няма човек на земята, който да се стреми и цели в това да мизерства и да живее в непрекъснат стрес от липса на пари или време.

Тук е момента да спомена, че не всички хора, обаче искат да бъдат богати. Може би вие също сте един от тях. Там е проблема, че докато не си зададате въпроса какво искате, относно вашето финансово бъдеще и не си отговорите абсолютно искрено на него, няма как да узнаете.

Хората обикновено се стремят към едно от следните три неща. Сигурност, комфорт и богатство. Степенуват се в същия вид, в който съм ги написал по-горе.

Масата от хора се стремят към сигурност. Това е чувство, което е породено от страх. Страх да нямаме къде да живеем, страх да нямаме с какво да изхранваме семейството си, страх да не можем да си позволим най-елементарните неща в живота като покрив, храна, ток, вода, топлина и т.н.

Тази група е най-голяма, тъй като чувството на страх е едно от най-силните човешки чувства. Всъщност причината да не постигаме нещата, които искаме основно се дължи на страха.

Другата основна група от хора търси комфорта. Сами се досещате, че това са всички онези, които са осигурили сигурността на себе си и близките и започват да се стремят към комфорта на скъпите играчки, пътуванията, просторните домове, хубавите коли и т.н.

След като изчерпахме възможностите идват онези неколцина, които се стремят към истинския успех и богатства. Те рискуват повече от всички други хора, но и печелят в пъти в повече от тях. Те са лидерите, богатите, независимите. Те управляват всички други и имат силата да постигнат каквото пожелаят. Те изглеждат недостижими за повечето хора.

Както виждате всяка следваща група, съдържа предишната или комфорта означава и сигурност, а богатството означава и сигурност, и комфорт. Това, което различава едните от другите е единствено и само целите, които хората си поставят и желанието и настоятелността, с които ги следват.

Всичко написано по-горе има за цел да постави една основна идея в главата на всички, които са го прочели. Каквото и да изберете от трите няма правилно или грешно и рано или късно ще го постигнете. Въпроса тук е не как и кога, а кое.

Няма коментари:

Публикуване на коментар